lauantai 28. joulukuuta 2013

Sylvian joululaulu

Sylvian joululaulu itkettää vuodesta toiseen erityisesti meitä ulkosuomalaisia. Itsekin kävin jälleen kerran joulun alla nyyhkimässä "kauneimmat joululaulut-tapahtumassa" jonka paikallinen Suomi-seura järjesti.  Sylvian joululaulun sanat sopivat tänä vuonna erityisen hyvin tunnelmaan - sää on kuin toukokuussa ja vaikkei Etnaa näykään, niin Alpit siintävät kaukana etelässä ja sypressit kukkisivat jos niitä olisi näköpiirissä. 

Vietimme ensimmäistä kertaa jouluaaton ihan keskenämme ilman kummankaan vanhempia. Onneksi äitini oli kuitenkin varustanut meidät porkkana ja lanttulaatikolla sekä itse tehdyllä sinapilla. Lahjoista oli huolehtinut anoppini. Ihan oikeita itsenäisiä aikuisia emme siis vieläkään ole. Onneksi lapsemme eivät tätä vielä ole tajunneet, vaan näyttävät luottavan meihin kaikesta huolimatta. Aattopäivä kului siinä mielessä jännittävissä tunnelmissa, että tiesin rakkaan ystäväni olevan synnyttämässä esikoistaan. Illalla sain kuvan kaukana pohjoisessa syntyneestä suloisesta pienestä tonttulapsesta. 

Joulupäivänä pakkasimme asuntoautoomme isäni tekemää kylmäsavustettua lohta, ruisleipää, luumukiisselin jämät ja joulumusiikkia ja ajoimme läheiselle järvelle viettämään ensimmäisen yön ikiomassa asuntoautossamme. Neitsytyö meni hyvin ja odotamme jo innolla tulevia seikkailuitamme matkailuautomme "Bobin" kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti