lauantai 22. maaliskuuta 2014

A Viva S-Bahnja

Toulousessa oli mukavaa. Oli hauskaa nähdä vanhaa ystävää ja hänen uutta perhettään. Kun viimeeksi tapasimme oli meitä kolme, Super Mario, Claire ja minä. Nyt Clairekin on mennyt naimisiin ja hänellä on reilun vuoden vanha tytär. Tonton oli iloissaan leikkikaverista ja lainaleluista. Hän käyttäytyi kylässä kuin pieni herrasmies ikään ja piti usein pientä Carmenia kädestä ja leikki kauniisti hänen kanssaan. Olimme Super Marion kanssa äärettömän ylpeitä molemmista pojistamme. Saimme Toulousessa ensimakua Espanjasta sillä Clairen mies on espanjalainen. Hänen nimensä Marino tarkoittaa merimiestä ja Tonton kutsuikin häntä vierailun ajan Seemanniksi. Seemann kokkasi meille iltaisin espanjalaista ruokaa ja päivällä kävimme Clairen kanssa ihailemassa Toulousen keskustaa.

Ajoimme suoraan Toulousesta Pyreneitten yli Espanjan rajalle. Ylittääksemme rajan meidän oli ajettava erään vuoren läpi tunnellista. Aloin laulamaan "A viva Espanjaa" pitääkseni lapset hyvällä tuulella pitkän automatkan loppuajan. Tulos oli päinvastainen. Tonton hermostui, että hän ei kyllä mene minnekään S-Bahnjaan vaan Spanieniin. Hänelle oli luvattu, että hän pääsee Spanieniin ja S-Bahn kuulosti pienen pojan korvaan liian arkiselta, löytyyhän sellainen kotoa Münchenistäkin. (S-Bahn on siis vähän niinkuin metron ja paikallisjunan sekoitus). Ei auttanut yhtään vaikka kuinka yritin selittää että Spanien on suomeksi Espanja ja Espanjalla ei ole mitään tekemistä S-Bahnin kanssa. Muutenkin poikamme kasvoilta kuvastui lievä pettymys sillä tunnelin takaa ei avautunutkaan aurinkoranta kuten olimme jo kuukausien ajan Espanjaa kuvailleet. Tie jatkui samanlaisena vuoristotienä kuin Ranskan puolellakin. Hiekkarantaleikit saavat muutenkin vielä odottaa, sillä olemme päättäneet ajaa kohti etelää sisämaata pitkin Madridin kautta.

Toinenkin hauska juttu olisi vielä kerrottavana: Olemme ottaneet tavaksemme selittää Tontonille esimerkiksi, että Ellopellolla ei vielä ole hampaita, mutta kesällä hänellä on ja silloin hän voi syödä esimerkiksi leipää. Kesä tuntui olevan sopiva aikakäsite tuon ikäiselle. Ei vielä, mutta pian, jossain vaiheessa Ellopello oppii ja kasvaa... Eilen illalla kävin suihkussa Tontonin kanssa. Poika katsoi kroppaani miettiliäästi ja osoitti alapäätäni. Mikä tuo on? Äidillä ei ole pippeliä. Tähän ajatusketjuun looginen jatko oli tietenkin; Kasvaako kesällä äidillekin pippeli?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti