Olemme reissanneet nyt reilun viikon ja
edenneet lähelle Ranskan Nizzaa. Varsinainen liikkeellelähtö sujui
yllättävän helposti. Siivoamisessa ja pakkaamisessa riitti työtä
ja jotenkin tuntui haikealta jättää oma koti ja ystävät
Münchenissä niin pitkäksi aikaa. Missään vaiheessa ei kuitenkaan
tullut sen suurempaa lähtöpaniikkia. Ainoa ikävä asia oli
Ellopellolle noussut kuume ennen lähtöä, mutta sekin lieveni
nuhaksi ja yskäksi joka on pysynyt sitkeästi mukana matkassa tänne
Alppien eteläpuollelle asti. Ensimmäiset päivät tienpäällä
kuluivat vanhoja tuttuja tervehtien. Kävimme Biberachissa ja
Villingen-Schwenningenissä missä asuimme vuoden 2005 aikoihin.
Meillä on vielä paljon opittavaa
tästä matkustusmuodosta. Jo toisena yönä meiltä loppui kaasu ja
hytisimme peittojemme alla. Minä nukuin Ellopellon kanssa
päällekkäin ja Tonton ja Super Mario värjöttelivät kumpikin
omissa sängyissään. Aamulla huomasimme, että kaasua olisikin
ollut vielä yksi täysi pullollinen matkassa. No osaammepahan nyt
arvostaa lämpimiä öitä entistäkin enemmän. Toisaalta olemme nyt
jo sen verran etelämpänä, että vastaavanlainen tilanne ei olisi
ollenkaan niin hyytävä kuin se Saksan Schwarzwaldissa oli. Toinen
jatkuva oppimisen alue on kaappien oikeaoppinen sulkeminen ennen
liikkellelähtöä. Tuntuu olevan ennemminkin sääntö kuin
poikkeus, että minun on juostava edestakaisin autossa sulkemassa
keittiön kaappeja mutkaisilla alppiteillä. Nyt myös tiedämme,
ettei ole hyvä idea laittaa Tontonille eväslautasta pöydälle
turvaistuimen eteen. Vaikka lautasissamme onkin ns liukuesteet olivat
matkaeväät valuneet suoraan Ellopellolle. Kun pääsimme perille
hymyili hampaaton murmelimme autuaan tyytyväisenä naama
kuorrutettuna Biberachin ystävältämme lahjaksi saadun tiikerikakun
murusilla. Oli maistunut huomattavasti paremmin kuin
perunakurpitsasose tai mannapuuro. Poikamme päätti siis oma-aloitteisesti tutustua trendikkääseen sormiruokailuun.
Alunperin Ranska oli mielessämme vain
välttämättömänä pahana. Ikäänkuin esteenä matkalla kohti
Espanjaa. Olemme nyt kuitenkin jotenkin ihastuneet Ranskaan, ja mikä
ihmeellisintä, myös ranskalaisiin. Ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja he ovat maineestaan poiketen yrittäneet kommunikoida kanssamme englanniksi huomattuaan puuttuvan ranskankielentaitomme. Päätimme siis viipyä täällä
juustoja maistellen ja upeita pikkukaupunkeja ihaillen vähän
pidemmän aikaa. Säätkin ovat suosineet niin, että olemme
todellakin saaneet nauttia Ranskan upeasta keväästä. Erityisen
mukava kaupunki matkanvarrella on oli Annecy. Siellä olisi voinut
viettää pidemmänkin aikaa. Nyt olemme jo suhteellisen lähellä
rannikkoa. Minä olen huomannut kartalla St Tropezin vierellä
kaupungin nimeltä „St Ellophellö“ ja sinne minun on nyt
ehdottomasti päästävä - onhan se nimetty pienen aarteemme mukaan.
Ensi sunnuntaina meidän pitäisi olla Toulousessa. Siellä tapaamme
erään vanhan ystävämme ja hänen miehensä ja tyttärensä.
Muuten suunnitelmat ovat avoinna, saa nähdä minne päädymme, comsi
comsa...
Hymermuseossa
Luostari Sveitsissä
Ranskan Alpeilla, taustalla Bob
Olette ihania! <3 Just mietittiin Villen kanssa, että oispa kiva itsekin nyt vaan ajella pitkin Ranskaa, nauttia hyvästä ruuasta ja auringosta. :)
VastaaPoista