lauantai 22. maaliskuuta 2014

Matkalla kohti Toulousea

Kaksi koneellista pyykkiä pyörii juuri Aix en Provincelaisessa itsepalvelupesulassa. Tämä on ensimmäinen pesukertamme. Olemme siis käyttäneet vanhoja rytkyjä kerran ja heittäneet ne menemään, kulkeneet suhteellisen likaisissa tamineissa ja muuten vaan pyrkineet sotkemaan vaatteitamme mahdollisimman vähän. Toulouselainen ystävämme tarjosi kyllä meille pesukonettaan ja aiomme varmasti sielläkin pestä ainakin koneellisen, muttemme kuitenkaan kehtaa saapua hänen luokseen Mont Blancin kokoisen pyykkivuoren kanssa. Toulouseen pääsemme varmaan lähipäivinä. Luultavasti saan tämän bloginkin päivitettyä nettiin asti vasta hänen luonaan.

Meillä oli viikon verran käytössämme Gapista ostettu ranskalainen sim-kortti iPadiin ja saimme siis internet yhteyden käyttöömme sitä kautta. Nyt tuo linkki maailmaan on ohi ja palaamme ainakin hetkeksi muinaiselämään ennen www-aikakautta. Silloin tällöin pääsemme myös nettiin esimerkiksi McDonaldseissa usein löytyvän ilmaisen WiFin kautta.

Olemme pystyneet välttämään varsinaisia leirintäalueita hyvin tänne asti. Kun vähän oppii etsimään sopivia kulmia kaupungeista voi Cannesinkin kaltaisessa paikassa yöpyä lähestulkoon ydinkeskustassa omassa pienessa asuntoautopesässä kenenkään siitä häiriintymättä. Tuntuuhan se joskus kieltämättä vähän hassulta käydä suihkussa jonkin pramean huvilan edustalla kun kuulee ohikulkevien ihmisten keskustelut. Tarkoituksemme on kuitenkin tulevaisuudessa viettää enemmän aikaa leirintäalueella jossakin Välimeren rannalla. Ehkä siten voimme myös tutustua uusiin ihmisiin paremmin. Näin "alkumatkasta" emme ole kuitenkaan yöpyneet missään yhtä yötä kauempaa ja meistä on ollut yksinkertaisesti mukavampi majailla "omillamme".

Erityisen vaikeaa on ollut löytää sopivia hetkiä päivittää blogiani. Nytkin minun pitäisi olla kokkaamassa, mutta päätin varastaa itselleni hetkisen omaa aikaa Ellopellon nukkuessa. Meille on muodostunut päivärytmi jonka mukaan vietämme aamupäivät kulloisessakin oleskelukaupungissa joko leikkipuistoja tai nähtävyyksiä kiertäen. Tontonin päiväunien aikaan ajamme seuraavaan kohteeseemme ja käymme siellä sitten usein iltakävelyllä, kokkaamme tai hoidamme "tärkeitä asioita" kuten lataamme kamerasta kuvat koneellemme. Haasteellista on koettaa ajoittaa kummankin pojan päiväunet samaan aikaan. Ellopello tarvitsee tietenkin useammat unet päivittäin, mutta nukkuu toisaalta lyhemmän ajan kerrallaan. Kumpikaan pojista ei ole erityisen hyvä automatkustaja, emmekä halua huudattaa lapsiamme liikaa, jottei matkustus muodostuisi liian rasittavaksi lapsillemme ja sitämukaa tietenkin myös meille. Niinpä varsinaista ajoaikaa on käytössämme maksimissaan kaksi tuntia päivässä.

Mietinkin välillä miten tälläinen puolenvuoden mittainen reissaaminen vaikuttaa lapsiimme. Tuleeko heistä tällä menolla varsinaisia globetrottereita ja vagabondeja? Toivottasti asuntoautomme tarjoaa heille riittävän kiinnekohdan muun ympäristön muuttuessa, jotteivat he tuntisi oloaan turvattomaksi. Ainakin he saavat nyt kumpikin enemmän molempien vanhempiensa huomiota kuin kotioloissa.

Olemme muuten olleet yllättyineitä kuinka vähän medioita olemme käyttäneet tai edes kaivanneet. Iltaisin olemme katsoneet koko aikana yhteensä ehkä kolme lastenohjelmaa ja puolikkaan "aikuisten elokuvan". No siis kyseessä ei ole varsinainen "aikuistenleffa" vaan 80-luvun nuorisohitti The Breakfast Club. Netissä joku tuntematon oli suositellut sitä hyvänmielen elokuvana. Toivotaan että leffalla on tosiaankin onnellinen loppu. Minähän en nykyään oikeastaan katso minkään muunlaisia elokuvia kuin sellaisia, joiden jälkeen oloni ei ole ainakaan huonompi kuin ennen katseluelämystä. Teininä kesälomilla vuokrasimme ystäväni kanssa kauhuleffoja ja katselimme niitä useamman putkeen. Nyt en käsitä miksi kukaan haluaisi katsoa mitään pelottavaa kun ihan peruselämä ilmastonlämpenemisineen ja sikainfluenssoineen tuntuu turhan jännittävältä.

(En päässyt lataamaan tekstiäni nettiin Toulousessakaan, lataan nyt tekstiä nettiin Pamplonassa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti