torstai 14. elokuuta 2014

Haikara

Ei hätää, emme ole kadonneet ruotsalaiselle preerialle vaan siirtyneet vesireittejä pitkin Saksanmaalle. Minusta ei ole aikoihin kuulunut mitään koska olemme taas elelleet noin viikon verran netittä. Saksassa aikamme on kulunut Super-Marion sukulaisten seurassa, ensin Unescon maailmanperintölistalta löytyvässä Wismarissa ja nyt parsastaan kuuluisassa Beelitzsissä. Molemmat kaupungit sijaitsevat entisen Itä-Saksan alueella ja tunnelma on tavallaan saksalaisitäeurooppalainen. Ihmiset näyttävät erilaiselta kuin Skandinaviassa. Täällä naiset ovat pitkiä ja harteikkaita ja heillä on usein monivärjätty lyhyt tukka ja jokin eläinkuosinen toppi. Nojaa.. pitäneekö edes paikkaansa? Jokatapauksessa maripaitoja ei ole tullut vastaan yhtäkään.

Taustameluna kuuluu nyt pesukoneen jytke ja ajottainen haikaran ääntely. Beelitzissä asustaa nimittäin ihmeen paljon haikaroita. Ne tekevät pesänsä vanhojen maalaistalojen korkeille savupiipuille. Ellopello oli ihastuksesta sanaton nähdessään haikaraemon poikasensa kanssa. Hän osoitteli innoissaan isosetänsä ja tätinsä savupiippua (Super Marion setä on naimisissa Super Marion tädin kanssa!). Haikarat ilmeisesti kuuluvat hänen eläimistössään sarjaan "mukavat". Samoin kuin Wismarin eläinpuistossa nähdyt emakot. Pienet porsaat sensijaan pääsivät Muumimamman kanssa hirviökategoriaan. Niiden näkeminen melkein itketti.

Tonton raukka on saanut napattua itselleen ilkeän viruksen. Kyseessä on joku suu/jalka/käsi tauti (Mund Hand Fuss Krankheit). Nyt vain odotellaan milloin Ellopellolla alkavat samat oireet eli kuume ja ikävät kipeät näppylät noissa kolmessa eri kohteessa. Olemmekin saaneet olla oikeastaan täysin terveinä koko reissumme ajan. Ainoastaan Ellopello on välillä kuumeillut hampaitaan. Viimeyönä oli isoveljen vuoro kärsiä. Poika rapsutti jalkojaan ja valitti suutaan koko yön. Sekä isä että poika viettivät siis yönsä hereillä ja aamunsa terveyskeskuksessa. Nyt poika nukkuu ja isä pesee Bobin kattoa haikaran katsellessa touhua pesästään. Molemmilla onkin kesälomansa viimeiset päivät käsillä. Yhdellä matka kohti etelää alkaa ja toisella matka ympäri Eurooppaa päättyy.

1 kommentti:

  1. Kyseesä on siis enterorokko ja nyt potilaita on kaksi. Pienemmällä taitaa olla lievempänä tai sitten oireet ovat vasta alussa.

    VastaaPoista