tiistai 19. elokuuta 2014

NAQ (Never Asked Questions)

Takana on sata blogitekstiä, tuhansia kilometrejä ja kohta kuusi kuukautta matkantekoa. Tuli mieleeni että olisi mukava kuulla millaiset ihmiset ovat blogiani lukeneet ja onko kenelläkään mielessään mitään kysyttävää reissuumme tai elämäämme liittyen. Blogini tilastoista näen että elämäämme on seurattu hyvinkin eksoottisista maista käsin ja kuulisin mielelläni ajatuksianne blogistani tai omasta elostanne tällä planeetalla. Jos kirjoituksiani ovat lukeneet vanhat tutut niin heistäkin kuulisin mielelläni. Äiti ja isä, teidän ei tarvitse kommentoida vaikka olettekin taatusti ahkerimpia lukijoitani.

Olen muuten saanut palautetta että iPadista käsin on jostain syystä mahdotonta kommentoida blogiani. Perus koneilta pitäisi onnistua. 

15 kommenttia:

  1. Äiti ja isä, olisitte nyt sittenkin kommentoineet jotain vaikkapa edes salanimellä niin ei olisi jäänyt tämä kysymykset ja vastaukset postaus näin nolosti tyhjäksi ;) Vähän sama tunnelma kun yliopistossa jonkun vierailevan luennoitsijan luennon päättyessä: Onko kysymyksiä? *kaikki tuijottelevat vaivaantuneina toisiaan tai kirjoittavat hirveän keskittyneinä ylös jotain tärkeää ajatusta ettei vain unohtuisi*. Ei siis kysyttävää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No iskä kommentoi kun pyydetään. Me äitisi kanssa olemme lukeneet
      ilolla blogiasi. Olet kertonut kokemuksistasi eri maissa. Ihmisistä,kulttuurista,ruuasta jne. Osaat mielestäni kirjoittaa mielenkiintoisesti ja myös hauskasti. Ja mikä tärkeintä sinulla on ajatusta siinä mitä kirjoitat. Tulee mieleen ne lukuisat keskustelut joita
      kävimme kun asuit vielä kotona. Ne olivat meille hyvin tärkeitä.
      Toivon että jatkat kirjoittamista jossain muodossa.

      Poista
    2. Onhan se ihanaa että isä kommentoi ja kehuu käskettäessä. Siksi me aikuisetkin tarvitsemme itsellemme isän ja äidin. Kiitos :)

      Poista
  2. Heh. Heittäessäsi tämän NAQ -haasteen ajattelin samaa kuin mitä viestit yllä äidille ja isällemme: siskonasi myös minulla on velvollisuus kysyä ainakin yksi kysymys sinulta! Niinpä aloin miettiä mitä sellaista haluaisin tietää mitä en jo tiedä. Noh näin äkkiseltään ei tullut montaa asiaa mieleen mitä näin "julkisesti" haluaisin kysyä, mutta sen haluaisin tietää, että oletteko koskaan vakavissanne miettineet Suomeen muuttamista? Ja voisitko kuvitella elämää täällä Pohjolassa vai tuntuuko München jo ihan kodilta? :) Minulla on teitä usein ihan mieletön ikävä ja siksi olisikin ihanaa saada teidät joskus vaikka tänne Helsinkiin asumaan! - siskosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme aiemmin miettineet pari kertaa Suomea vaihtoehtona (esim ennen Müncheniin muuttoa) mutta mitä kauemmin olen itse poissa Suomesta sitä vähemmän koen tarvetta muuttaa takaisin. Uskon myös että Super Marion olisi vaikeaa saada Suomesta vastaavaa työtä kuin hänellä Saksassa on. Mutta kuka tietää minne vielä päädymme...

      Poista
  3. Moikka!

    Rohkenen kirjoittaa toisten esimerkkien innoittamana. Täällä lapsuuden ystäväsi, tiedät varmaan, että olen seurannut blogiasi. Haluan näin ”virallisesti” kiittää ihanasta blogistasi! On ollut mukava seurata matkaanne ja tietää aina mitä teille kuuluu. Blogia on muutenkin ollut mukava lukea, kirjoitat niin hyvin ja hauskasti. Blogi on tarjonnut monet hymyt, naurut ja päivän pelastukset. Harmi vain, että matkanne alkaa olla lopussa, minulle tulee ikävä kirjoituksiasi. Ehkä jatkat kirjoittamista jossain muualla?

    Sitten kysymyksiin.:

    1. Mitä matkakohdetta (alue, kaupunki tai kylä) suosittelisit lapsettomalle pariskunnalle:
    a) Ranskassa
    b) Espanjassa
    c) Englannissa
    d) Ruotsissa
    e) Saksassa?
    2. Mihin asuntovaunun wc tyhjennetään?
    3. Missä saatte täyttää vesitankin ja ladata sähköt?

    Hyvää loppumatkaa ja iloa kotiin palaamiseen ja arkeen!

    t. Lapsuuden leikkien ”Annika”

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, myös ei-sukulainen kommentoi :) No ehkä elinikäinen ystävyys velvoittaa samaan tapaan kuin verisiteet.

      a) Annecy oli minusta ihana ja ei ehkä aivan niin ilmeinen suosituskohde kuin vaikkapa Nizza josta myös tykkäsin.
      b) Ehdottomasti Granada jos haluaa Andalucian kuumuuteen ja eurooppalaisittain harvinaisen eksoottiseen tunnelmaan ja toisaalta Bilbao jos on kiinnostunut ruuasta ja kulttuurista. Bilbaossa on myös mieletöntä arkkitehtuuria ja tyylikkäitä ihmisiä.
      c) Englanissa esim Liverpool ja Manchester ovat tunnelmaltaan suomalaiselle jänniä, toisaalta taas pienet kylät Oxfordshiressä ja New Forrestissa ovat näkemisen arvoisia. No Oxford on tietenkin helppo koska sinne pääsee bussilla Lontoosta ja siellä on mukava keskiaikainen meininki.
      d) Jaa'a.. Ruotsin sinä ehkä tunnet paremmin kuin minä, mutta jos nyt suosittelisin sitten Gripsholmia kun sinne pääsee Tukholmasta niin helposti.
      e) Münchenissä sinun kannattaa käydä kun saat ilmaisen majoituksen meidän sohvallamme ;) Mutta myös Esim Freiburg on kaunis, Berliini eläväinen ja Dresden tunnelmallinen. Pohjoissaksassa Syltin saari on tyyris mutta erityinen ja Usedom ja Rügen huokeammat ja mukavat nekin.
      2. Tämä onkin haasteellista. Joissain maissa on asuntoautoille tarkoitettuja tyhjennyspisteitä. Toinen mahdollisuus on leirintäalueet jotka antavat joskus käyttää sieltä löytyviä tyhjennyspisteitä pientä maksua vastaan tai ilmaiseksi. Julkiset vessat ovat yksi mahdollisuus tai erityisen avuliaat kaverit. Tässä muutamia esimerkkejä.
      3. Vettä saa taas joissain maissa noista samoista asuntoauton huoltopisteistä, leirintäalueilta, hautuumailta, lähteistä, kaivoista, vesiputouksesta, kavereilta, bensa-asemilta ja milloin mistäkin.

      Kiitokset Annikalle :)

      Poista
    2. Aina on kiva kuulla kavereiden kokemuksista ja edesottamuksista. Jokainen näkee ja kokee elämänmenon omalla tavallaan eli kokemukset itselle tutuistakin jutuista ovat tervetulleita! Jatka toki bloggaamista myös Bob-turneen jälkeen. Minna x

      Poista
  4. Sanos muuta :) Luulen että bloggailen vielä noin kuukauden verran ja koetan sen jälkeen siirtyä kirjoittamaan jotain muunlaista tekstiä. Pöytälaatikkoon tai vessan seinään ihan riippuen insspiraatiosta ja lasten minulle sallimasta ajasta.

    VastaaPoista
  5. Moikka! Me täältä Münchenistä ollaankin jo pari kertaa kommentoitu sun blogia eli kertauksen vuoksi: sitä on ollut ilo lukea ja välilläolen saanut sun tekstistä viikon parhaat naurut. Siksi olenkin jo aikaisemmin laittanut valituskommentin tulemaan, että aiot kirjoittamisen teidän reissun jälkeen lopettaa. Olisiko minulla kysyttävää? Päällimmäisenä tulee mieleen, että mitenkähän vaikeaa sopeutuminen normi-perhe-elämään teidän mahtavan ja intensiivisen matkan jälkeen tulee olemaan? Siitä kuulen sitten varmaan henkilökohtaisesti. Minulle henkilökohtaisesti se taitaisi ottaa koville... T, Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin onneksi jatkaa elämäni arkikomiikan jakamista kanssasi leikkipuistossa ja suomikoulussa. :)
      Arkeen paluu tulee varmasti olemaan vaikeaa. Erityisen ikävää se on Tontonille joka on nykyään isänsä kanssa niin tiivis tiimi ettei minua oikeastaan huolita enää ollenkaan lohduttamaan tai viihdyttämään. Ellopello luultavasti sopeutuu paluuseen helpoiten. Isompi pettymys tulee taatusti olemaan maidosta vieroitus joka on tarkoitus toteuttaa kuukauden sisään.

      Poista
  6. Terve! Kaisa täällä Sydneyssä, ilolla olen blogia seurannut alusta saakka. Vaikka niin harvoin tulee oltua yhteydessä silti kiva seurata teidän menoa tätä kautta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä mekin onnistumme järjestämään jotain Skype treffejä jotta saamme kuulumiset vaihdettua kasvotusten :)

      Poista
    2. No pitäis kyllä, on viime kerrasta taas vierähtänyt vähän liian pitkään! Katsellaan vaikka facebookin välityksellä että millon onnistuis, kunhan nyt kotiudutte taas. :)

      Poista
  7. Anna-Karoliina, sori viive. Olen lukenut ahkerasti ja nyt viimeisimmät! :) Varmaan hassua olla takaisin kotona seikkailujen jälkeen. Ymmärrän tunteesi. Kaikkeen kai tottuu edelleen.. ja viikonloppuretket on ehdottomasti vaalimisen arvoisia! Siellä pääsee toiseen maahankin niin helposti autoillen. Eli ei ne uudet kokemukset mihinkään lopu :)

    T. eräs toinen ajoittain univaikeuksinen pienempi A

    VastaaPoista