lauantai 19. heinäkuuta 2014

Haloo Lappeenranta

Kävin yhden illan ajan elämässä entistä elämääni. Kaverini pyysi minua kanssaan Rakuunarokkiin Lappeenrannan linnoitukseen katsomaan Haloo Helsinkiä ja Cheekiä. En ole vuosikausiin käynyt kunnolla "ulkona". No eilenkin palasin kotiin kymmeneksi yhden oluen jälkeen, mutta hetken ajan fiilis oli kuitenkin sama kuin noin parikymppisenä. Tällä kertaa en vain millään olisi kestänyt oikeaa krapulaa. Ja hyvä olikin ettei tänään maksa toimi ylikierroksilla. Viimeyö oli nimittäin yhtä hammastenkiristelyä. Kirjaimellisesti. Ellopellon ensimmäinen ylähammas puski tiensä ikenen läpi ja sitä tehtiin tiimityönä läpi yön.

Haloo Helsinkiä katsoessa muistin vanhan toiveammattini "rokkarin". Minä olisin niin mielelläni huutanut välispiikkejä kitaran takaa punaisessa huulipunassa. Jostain syystä opo ei koskaan suositellut alaa minulle (ehkä johtuen täydellisestä epämusikaalisuudestani, jopa tahtiin taputtaminen on minulle haasteellista) ja päädyin viettämään työpäiväni hillitysti tietokoneen takana. Haloo Helsingin laulaja oli jotenkin niin ihanan rock. Yleisöllä oli hyvä ja riehakas tunnelma häntä katsoessaan. Ehdin kuitenkin myös pälyilemään ympärilleni etsien vanhoja tuttuja. Bongasin erään ala-asteen luokkakaverini ja hetken emmittyäni pujottelin hänen luoksensa kyselemään kuulumisia. Pojasta oli kasvanut mies ja miehelle oli elämän varrella syntynyt kaksi lasta. Mies kertoi tekevänsä työtä paskan kanssa. Olikohan se nyt sitten jotain jätteenkäsittelyä. Oli mukava nähdä häntä. Näin myös muutamaa muuta kummitusta edellisestä elämästäni ja myös joitain nykypäivän kavereita. Eräs jännä kohtaaminen oli kaverini kaveri joka lukee blogiani. Vähän kumma fiilis kätellä ihmistä joka tietää aika paljon minusta ja minä en mitään hänestä. Ehkä julkkiksilla on aina sellaista. Minun julkinen elämäni on tietenkin onneksi tosi rajallista ja tulee päättymään näpyteltyäni viimeisen blogitekstini joskus syksyllä.


Cheekin keikka oli illan kohokohta kaverilleni. Minä en ole suuri räpin ystävä mutta rehellisesti sanottuna tämä Jarehan vetää tosi hyvän lavashown. Mies oli energinen ja näytti nauttivan työstään ja yleisöstään. Minäkin heilutin kättäni ja hypähdin muutaman kerran käskettäessä. Sokka irti ja niin päin pois... Parasta minulle eilisessä oli viettää aikaa ystäväni kanssa. Oli hienoa oikeasti tehdä jotain, eikä vain muistella menneitä. Nyt on sitten uusia muistoja nauhoitettuna aivojeni sopukoihin. Minä, Lillan ja Cheek. Kesä, Aurinko ja Rock'n Roll.      

4 kommenttia:

  1. Jännä fiilis jäi tapaamisestamme minullekin. Kiitos tästä mukavasti kirjoitetusta ja mielenkiintoisesta blogista! Lähden muuten Espanjaan loppuvuodeksi ja ajatuksena on kirjoitella kuulumisia blogissa. Tiedä vaikka osamme lukijana ja kirjoittajana vaihtuisivat ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun olet lukenut! Aina uutta tekstiä aloittaessani vilkaisen moniko on eksynyt sivulleni ja mistäpäin maailmaa kuulumisiani luetaan. Tiina saa antaa sinun blogisi osoitteen minulle kun alat kirjoittamaan. Syksyllä palaan itse arkeen ja on mukava lukea muiden seikkailuista :)

    VastaaPoista
  3. Voi ei! Miksi ihmeessä lopetat bloggaamisen syksyllä? Sun tekstejä on niin mukava lukea! Sittenhän sulla on (hiukan enemmän) aikaakin, kun Tonton hilluu jossain lakipykälöiden vuoksi teille osoitetussa tarhassa. Olen varma, että teille sattuu ja tapahtuu normaalissa arjessakin vaikka ja mitä hauskaa ja kummallista. Sitähän perhe-elämän lähes joka sekuntti on. Mielestäni ne, jotka osaavat kirjoittaa, olisivat velvoitettuja sitä tekemään, jotta muut voivat todeta, että "joo, tollasta se on ja ihanaa, että muillakin on". Kuinka monta nimeä adressiin tarvitaan, jotta et lopeta?

    VastaaPoista
  4. Ihanaa että olet pitänyt lukemastasi! Olen kuitenkin ajatellut, että jatkan varmaan syksyllä kirjoittamista jossain muussa muodossa. Voihan se olla että palaan bloggaamaan taas myöhemmin. Tontonin tarha-anomuksiin on tosiaan tullut vain hylkääviä päätösiä ja kaupungille kirjoittamaamme sähköpostiin ei ole vastattu. Olemme myös yrittäneet soittaa tästä vastuussa olevalle virastolle ja roikkuneet linjoilla kuuntelemassa "linjoilla on ruuhkaa" viestiä. Näyttää siis pahasti siltä, että päiväkotiin tuskin päästään, ennenkuin olemme kunnolla alkaneet riitelemään aiheesta paikan päällä.

    VastaaPoista