tiistai 1. heinäkuuta 2014

Porin tori

Porin tori on yksi ankeimmista koskaan näkemistäni toreista. Sen voisi kuvitella jonnekin entiseen neuvostotasavaltaan. Tämä on siis vain minun subjektiivinen näkemykseni, sillä Tontonin mielestä Porin tori on yksi Suomen ja kenties koko Euroopan merkittävimmistä ja arkkitehtoorisesti mielenkiintoisimmista toreista. Sieltä löytyy nimittäin Angry Birds leikkinurkka. Sieltä liukumäen alta meidät neuvottiin Kirjurinluodolle, josta löytyy aivan mieletön leikkipuistokeskittymä. Pellehermannin puisto on aikuisillekin viihdyttävä alue. Kirjurinluodolle kannattaa melkein ajaa kauempaakin. Meidän onneksemme siellä olivat myös palokuntalaiset esittelemässä lapsille kalustoaan. Tonton pääsi minikokoisen paloauton rattiin ja letkunvarteen sammuttamaan "palavaa kerrostaloa". Minä turisin aikani erään VPK-naisen kanssa. Hän oli viettänyt kymmenisen vuotta elämästään ulkomailla ja rakastunut sitten suomalaiseen mieheen ja palannut kotimaahan. Häntä ahdistivat Suomessa juuri samat asiat kuin minuakin. Ilmasto ja puuttuvat ihmiset. Pohdimme asiaa monelta kantilta. Vaikka aurinko välillä paistaakin, ammottavat kadut ja kuppilat (Keski-Euroopan menoon tottuneen silmään) tyhjyyttään. Ihmettelimme yhdessä missä kaikki oikein lymyävät, kunnes pääsimme lopulta yhdessätuumin ratkaisuun: Suomalaiset ovat kaikki Prismassa! Se on totta. Prismasta löytyy aina populaa, oli sää, viikonpäivä tai kellonaika mikä tahansa.

Ne ihmiset joihin olemme täällä Länsi-Suomessa törmänneet ovat olleet todella avoimia ja ystävällisiä - jopa puheliaita! Super Mario on hänkin moneen kertaan todennut suomalaiset mainettaan huomattavasti ekstroverteimmiksi. Hän sanoo jatkuvasti "on ihanaa olla täällä Suomessa". Minäkin olen iloissani vaikka olenkin kulkenut kesäkuun lopun päivinä pipo päässä ja vaelluskengät jalassa pysyäkseni lämpimänä. Kun sää tästä vielä paranee on Suomi suoranainen lomaparatiisi asuntoautoilijoille.



Aamut eivät Tontonin mielestä ole ihmiselämän parasta aikaa.

4 kommenttia:

  1. Prismasta tunnetusti löytyy ihan kaikkea: mitäpä sitä muuanne matkustamaan :-P

    VastaaPoista
  2. Kohta kaikki eivät enää hengaile Prismassa. Prismasta voi nääs nykyään tilata ruuat online kotiinkuljetuksella(!) Saksasta ei taida vielä löytyä moisia moderneja juttuja ;) T: S

    VastaaPoista
  3. Eikö ne ihmiset on vaan Prismassa matkalla mökille ja lymyävät kesäaikaan noin muuten mökeillään Suomen metsissä etsimässä vihreää kultaa? Tosta suomalaisten intro-/ekstroverttiudesta: Mun aika monet kaveri ovat käyneet jo Suomessa ja lähes kaikki ovat sitä mieltä, että 30-päisestä suvustani vain isäni sopii matkaoppaiden kuvauksiin. Joku meinasi myös, että jos suomalaiset eivät puhu kanssaihmisille, niin sitten pälättävät tauotta kännykkään. Eli ehkä se meidän introverttius on hävinnyt geeneistä tai sitten kielitaidon paranemisen myötä pääsemme vihdoinkin näyttämään oikean persoonamme. On nimittäin mielenkiintoista huomata, miten tosi hiljaisia saksalaiset, englantilaiset, espanjalaiset jne, ovat, kun pitäisi puhua suomea... Teeman vaihto: Silja kyselee sitkeästi, onko Anton suomikerhossa, kun mennään sinne. Vastaus on ollut nyt 4kk sama, mutta tyttö ei luovuta.

    VastaaPoista
  4. Englannissa me tilattiin usein ruuat kotiin kaupasta kun ei ollut autoa. Suomessa on kai usein niin huonot tai paremminkin kalliit julkiset, että on pakko omistaa auto ja keliet ollessa mitä ne yleensä on, on mukava käydä Prismassa. Siellähän törmää aina tuttuihinkin niin tulee kuulumiset vaihdettua samalla. Ja minusta tosiaan suomalaiset ovat yleisesti tosi helposti lähestyttäviä ja avoimia. Stereotypia suomalaisista jurottajina on mielestäni väärä. Mutta olen aina ajatellut, että itse suomalaisena olen jäävi arvioimaan tätä. Ehkä tuo stereotypia tulee myös suomalaisten kuivasta huumorista jota moni ulkomaalainen ei edes tajua huumoriksi.

    Ja tosiaan seuraavasta tekstistä käy ilmi että Tonton kaipaa Müncheniä vähintään yhtä paljon kuin München Tontonia. :)

    VastaaPoista