perjantai 11. heinäkuuta 2014

Yllätyksiä

Voi olla hämmentävää kun menee kylään "isomummille" ja ovella vastaan kävelee omaa perusmummia pienempi mummi. Sellaisessa tilanteessa neuvokas kaksivuotias kiertää isomummilan kaikki huoneet ja palaa sitten ovelle kysymään missä se ISOmummi oikein on. Kun seuraavana päivänä menimme takaisin isomummilaan kysyi hän minulta milloin tämä kyseinen mummi sitten kasvaa isoksi kun ei sitä vielä ole.  

Super Mario hehkutti meidän olevan kulinaarisella savonmatkalla täällä sukulaisteni luona. Olen siinä suhteessa onnekas, että jostain syystä useimmat sukulaiseni ovat mestarikokkeja. Siis harrastusmielessä. Mutta ruoka maistuu aina. Mieheni haaveilee kai nyt omasta savustuspöntöstä. Olisihan se aika eksoottinen lisä parvekkeemme varustukseen. 

Super Mario on lähdössä spontaanille jalkapallomatkalle Berliiniin. Eilen aamulla herätessäni hän hehkutti minulle ostaneensa lentoliput Saksan sydämeen seuraamaan jalkapallon MM-finaalia omien maanmiestensä seurassa. Kerran elämässä tilaisuus kuulemma. Nyt tai ei koskaan! Argentiina on hänen mukaansa voitettavissa. Mitä näitä kaikkia perusteluja nyt olikaan. Voin kai paljastaa, etten ollut yksinomaan positiivisesti yllättynyt. Alan silti olemaan toipumaan päin. Varmasti upea reissu. Ja onhan se aivan eri kokoluokan elämys seurata finaalia screeniltä kadulla Berliinissä miljoonien muiden saksalaisten kanssa kuin Lappeenrannassa jossain hikisessä urheilubaarissa. Toivotaan että reissu kannattaa ja Saksa korjaa potin.

Tässä linkki edellisten MM-kisojen aikaiseen saksalaiseen nettihittiin. Opiskelijaporukka on uudelleen sanoittanut Euroviisu Lenan biisin. Schland o Schland

3 kommenttia:

  1. Tonton on niin hauska! Onhan se iso-mummo aika epälooginen juttu kun ne mummot on usein huippu pienikokoisia. :D
    Oho, lentääkö Super-M vaan päiväksi Berliiniin? Eikö olisi ollut paljon upeampaa olla ainoana saksalaisena sankarina Lappenrannan baarissa? Sitten kun Saksa voittaa Super Mariota heitettäisiin ilmaan kuin kuningasta :D
    T: S

    VastaaPoista
  2. Super Mario oli vähän näreissään kun oli huomannut että suomalaiset olivat baareissa olleet oikeastaan aina Saksaa vastaan. Minustakin aika ihme juttu, onhan kyseessä sentään eurooppalainen joukkue! Nyt jälkeenpäin voi tietysti sanoa että reissu kannatti, varmasti mieletön elämys. :)

    VastaaPoista
  3. Höh miten suomalaiset voivat olla fanittamatta Saksan pallotaiteilijoita!? Jep Berliini oli varmasti paras paikka kokea fiilis :) Täällä Münchenissäkin oli aikamoiset torven tööttäykset mutta Berliinissä oli varmaan hurjin meno.

    VastaaPoista