lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kohti etelää

Terveisiä tilastojen mukaan Euroopan kuumimmasta kaupungista Cordobasta! Ja täällä todellakin on kuuma. Vihdoinkin. Meitä alkoi jo hieman nyppiä Espanjan talvi. Nyt olemme saapuneet takaisin Euroopan kevääseen. Ranskassa ehdimme jo nauttia siitä. Eilen illalla menimme nukkumaan Toledossa. Yöllä Super Mario heräsi, kiroili ja manasi sadetta. Toiminnan miehenä hän starttasi Bobin moottorin ja ajoi yli kolmesataa kilometriä etelään. Pojat alkuun hieman protestoivat, mutta jatkoivat lopulta uniaan turvaistuimissaan.

Nyt vietämme siestaa paikallisen supermarketin lähistöllä. Kuvittelin aina Suomen olevan Euroopan Amerikkaa jättimäisine automarketteineen. Ei. Lappeenrannan Prisman voisi nimetä minimarketiksi tämän paikallisen marketin nähtyään. Espanjassa voi samasta kaupasta - siis todellakin samasta kaupasta (ei kauppakeskusksesta) - ostaa autonrenkaat, juustoa, takan, talomaalia, television, akun, siankoiven, rattaat ja hummerin (syötävän, ei sentään ajettavaa). Vain leipähylly on säälittävän pieni. Suomalaisessa Siwassakin on enemmän valikoimaa.


Ei ihme, että kaupunkien keskustat vaikuttavat enimmäkseen lähestulkoon saattohoitopotilailta. Syyllisenä pikkukauppojen näivettymiseen on tietenkin myös Espanjan talouskriisi, mutta luulenpa että näillä marketeilla on myös osansa asiassa. Ostakaa ihmiset hyvät pollonne ja jamoninne siltä lähikaupan rouva Perez-Prietolta!  


Alla kuvia Madridista ja Aranjuezista:

Taidekriitikot analysoimassa näkemäänsä.

Näistä minäkin tykkään!

 Kieli keskelle suuta että pysyn pystyssä.

Ahdistaako sinuakin tuo Picasson maalaus?

Tämä linna on melkein yhtä hieno kun kotilinnamme Nymphenburg!

Pyörä parkkiin ja jalat alle!

3 kommenttia:

  1. Tulee väkisinkin hymy, kun näitä tekstejä lukee ja kuvia kattelee. Ootte ihania! <3 Ja aivan mielettömän upeita kuvia! T. sisko

    VastaaPoista
  2. Savon serkku samaa mieltä kun sisko.

    VastaaPoista