keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lomaa lomasta

Vietämme parhaillamme lomaa lomastamme Malagan lähistöllä suomalaisten suosimassa Fuengirolassa. Meillä on mummi ja ukki lapsenvahteina ja käytössämme on hotellin apartment huoneisto jossa isovanhemmat yöpyvät ja me kaikki ruokailemme ja iloitsemme (tai minä iloitsen) lämpimistä rajattoman pitkistä suihkusessioista. Täältä löytyy myös uima-altaat, pöytätennis, padel-tenniskentät ja aurinkotuoleja. Vaihteeksi vähän perinteisempää lomailua siis. Tonton oli jo ensimmäisenä yönä jäämässä ukin ja mummin viekkuun nukkumaan, mutta me vanhemmat rohkenimme viettää yömme kolmisin ilman esikoistamme vasta toisena hotelliyönä. Tonton on selvästi itsenäistymässä tai muuten vaan tympääntynyt vakituiseen matkaseuraansa.

Ellopellokin venyttelee henkistä napanuoraansa ja nousee itse tukea vasten seisaalleen. Hänellä on hirmuinen meno päällä. Jokainen pieni kolonen ympäristöstä on tutkittava. Jos lapsen laskee maahan hetkeksikään ei häntä kannata siitä samasta kohtaa enää etsiä, pieni murmeli vipeltää jo jossain muutaman metrin päässä. Tavallisesti suu on täynnä hiekkaa, naistenlehteä tai kosteuspyyhkeitä - mitä nyt ikinä sattuukin löytymään. Super Mario kutsuukin poikaamme liikanimellä "Individueller Entdecker". Tuntuu että vauhti on huomattavasti nopeampi kuin isoveljellä aikanaan. Tonton on äärisosiaalisesta luonteestaan huolimatta varovainen muissa asioissa. Ellopello on joskus turhankin kamikazehenkinen liikkeissään.


Super Mario tutki lauttamahdollisuuksia Espanjasta Englantiin ja löysi sopivan yhteyden Santanderista Englannin etelärannikolle. Hän varasi jo meille paikan toukokuun 18. päiväksi. Näin meidän ei tarvitse ajaa Keski-Euroopan läpi päästäksemme Skandinaviaan. Englannista lauttailemme siis edelleen Tanskaaan ja sieltä autoilemme joko Norjan tai Ruotsin kautta Suomeen. En malta odottaa, että näemme taas ystäviämme Oxfordissa. En ole päässyt käymään vanhoilla kotikulmillamme muuttomme jälkeen. Toivon Englantiin hyviä kelejä sillä lasten kanssa tuskin voimme viettää aikaa vanhoissa kantakapakoissamme. Tonton tulee varmasti ihastumaan Port Meadowhin jossa laiduntaa vapaana hevosia, lehmiä ja brittejä. No, sitä ennen tankkaamme akkumme täyteen aurinkoenergiaa täällä Espanjassa siltä varalta, ettei Britannia olekaan maineensa veroinen trooppinen lomasaari.   


3 kommenttia:

  1. Nyt olisi saarilämpäreellä upeat kelit: äkkiä nyt tänne! Beer gardenit ja puistot jo odottavat. :-) Minna x

    VastaaPoista
  2. Tulossa ollaan! :) Miten olisi treffit Troutissa tai Cafe Tarifassa? :)

    VastaaPoista
  3. Treffit missa tahansa sopii! Suht uusi kiva pubi on myos Jacobs Inn Wolvercotissa - ja loytyhan niita muitakin. Suunnitellaan lahempana ajankohtaa. :-) M

    VastaaPoista