sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pienet apinat

Tarifassa villiinnyimme shoppailemaan. Pieniä hippiputiikkeja konkurssin partaalla. Sääli sinänsä. No, asiakkaita alkaa kuulemma ilmaantumaan taas pääsiäisen tienoilla. Olemmekin saaneet nauttia rauhallisista turistikaupungeista näin "off-season" aikaan. Meidän lisäksemme liikkeellä on vain eläkeläisiä. Olisi tietysti hauska törmätä myös muihin lapsiperheisiin. Tonton on kuitenkin onneksi ollut todella oma-aloitteinen ja löytänyt paikallisista lapsista kavereita itselleen. Eilenkin rantakahvilassa erään Arturon joka rakastui Tontonin vihreään pienellä keltaisella ankalla varustettuun pyörään. Arturo sai hyvin teatraalisen itkukohtausen kun oli aika sanoa Tontonille ja hänen pyörälleen adios, hasta luego. Ellopello puolestaan keskittyi eilen autossa kokkaillessamme kiipeilyharjoituksiin ja nousi itse seisomaan polvilleen tutkiakseen hansikaslokeron sisältöä ohjaamossa.

Tarifasta ajoimme Gibraltarille jonne päästäkseen on jonotettava mahtipontisen passintarkastuksen läpi. Gibraltar mainostaa itseään postikorteissa Euroopan viimeiseksi kolkaksi ennen Afrikkaa. Kartalta katsottuna Tarifa voittaa kuitenkin siinä kilpailussa. Liekö kyseessä brittiläinen suurpiirteisyys? Muutenkin paikka oli kuin pieni Disneyland-Britannia punaisine puhelinkoppeineen ja brittipubeineen. Joka kulmaan on pystytetty patsaita muistuttamaan "viimeisestä espanjalaisia valloittajia vastaan voitetusta puolustustaistelusta". Tuntuu kuitenkin, että auringonvalossa kylpevä Gibraltar on aika kaukana Englannin usvaisista nummista. Minä näin muuten erään saaren tunnetuimmista asukeista - apinan! Se lekotteli kalliolla ajaessamme saaren ympäri. Muut miehet missasivat elukan koska olivat joko liian keskittyneitä vastaantulevaan liikenteeseen tai lepuuttivat silmäluomiaan päiväunien merkeissä.


Nyt olemme hiekkarannalla Gibraltarin edustalla. Apinoiden asuttama suuri "rock" näkyy veden takana ja aurinko on juuri nousemassa. Näyttäisi että tulossa on kaunis päivä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti