lauantai 10. toukokuuta 2014

Silivati seilaa

Kolme varista, istui aidalla... eikun siis sillä aidalla istui kuusi papukaijaa. Rivissä, muinamiehinä, automme vieressä, Madridilaisella parkkipaikalla. Mukava tapa aloittaa päivä. Mietin jo, onko Madridin ilmasto tosiaan niin trooppinen, että täällä viihtyvät vanhempainlomalaisten lisäksi papukaijatkin. Vai olisiko sittenkin kyseessä läheisestä eläintarhasta karannut parvi. Eilen kävimme nimittäin tutustumassa eläintarhan pandoihin, delfiineihin, leijoniin ja Tontonin mielestä erityisen pelottaviin (silitettäviin) kilipukkeihin. Delfiiniesityksen ajan Tonton kierteli kuumeisesti altaan reunaa. Ihmettelin, eikö häntä kiinnosta näkemänsä. Kun poika vihdoin palasi luoksemme, hän harmitteli, ettei ollut löytänyt sisäänkäyntiä esiintymislavalle. Taitaa veri vetää show businekseen. Puhuu myös liittyvänsä tanssiryhmään kunhan on tarpeeksi iso. On alkanut aika veitikaksi muutenkin. Koetimme viilentää tänään itseämme jäätelöillä. Tonton oli valinnut itselleen nallekarkkijäätelötikun. Kysyin saisinko maistaa. Vastaus kuului. "Et, tämä on väkevää..."

Tämän päivän vietimme tavallista ohuempien renkaiden päällä. Pyöräilimme Madridin puistoissa ja joenvartta pitkin. Joen rantaan oli rakennettu useita mukavia leikkipaikkoja lapsille ja kahviloita aikuisille. Viimeisellä levähdyspaikalla satuin taistelemaan samasta penkistä erään toisen lapsiperheen isän kanssa. Huokasin Super Mariolle olleeni liian hidas ja samassa mies tarjosi minulle paikkaa vierestään. Jaoimme penkin keskenämme ja huomasimme pian puhuvamme samaa kieltä. Mies oli Argentiinasta ja hänen vaimonsa Saksasta. He olivat kyläilemässä erään toisen argentiinalaisen miehen luona täällä Madridissa. Keskustelu polveili aiheesta toiseen ja pian selvisi, että olimme asuneet samaan aikaan tämän Madridin kaverin kanssa Oxfordissa muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisistamme. Tunsimme samat puistot ja kuppilat. Kenties olemme ennenkin jakaneet saman penkin vaikkapa Christ Churchin puistossa.


Nyt aiomme viettää jo toisen yömme täällä elefanttien ja gorillojen naapurissa. Eläintarhan sulkeuduttua massat poistuvat ja tänne jää meidän perheemme, pari hämäräheikkiä ja ne kuusi papukaijaa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti