torstai 20. helmikuuta 2014

Kahvia ja politiikkaa

Super Mario on työmatkalla Istanbulissa ja minä elämysmatkailen täällä kotona. Viimeyönä Ellopello heräsi ja herätti minut arviolta kaksikymmentä kertaa. Ei auttanut maito, puhe tai silittely. Valvoimme kimpassa ja nukuimme osan yöstä päällekkäin keskenämme. Kaikesta tuosta yöllisestä säätämisestä huolimatta oloni huomattavasti virkeämpi kuin omasta päästä johtuvan unettomuuden jälkeen. Väsyttää muttei ahdista.

Aamulla puhelimeni piippaili kahvittelukutsun kaveri-äidiltä. Kävimme ensin riitelemässä lapioista hiekkalaatikolla ja siirryimme sitten läheisen kahvilan terassille nauttimaan auringosta. Lapset olivat onnessaan lasten cappuccinoistaan ja me naiset nautimme isommat kahvikupilliset. Vaikutti siltä kuin pojat olisivat vetäisseet babycappuccinoissaan muutakin kuin maitovaahtoa koska meno yltyi pian järjettömäksi sinkoiluksi. Aamupäivä oli silti mukavan rento.

Tänään on otsikoissa tasa-arvoinen avioliittolaki. Katselin juuri Ilta-Sanomista videota jossa kansanedustajat väittelevät aiheesta. Sinänsä aika erikoista, että lakia voi ylipäätään vastustaa. Kenenkään ei ole jatkossakaan pakko mennä naimisiin samaa sukupuolta edustavan henkilön kanssa. Ihmisillä jotka näin haluavat tehdä olisi vain siihen oikeus. Tämä uusi laki ei siis vaikuttaisi näiden lain vastustajien elämään millaan lailla. Jos tätä vastustetaan raamatun perusteella voitaisiin muistaa, että Suomessa on uskonnon vapaus. Nämä samat ihmiset kauhistelevat koraaniin perustuvaa naisten alistamista muslimimaissa. Jokainen uskokoon mihin haluaa ja eläköön omien arvojensa mukaisesti. Kirkon ei mielestäni kuitenkaan jatkossakaan olisi pakko vihkiä homopareja. Valtio säätäköön nämä maanpäälliset lait ja kirkko antakoon omat ohjeensa niille jotka kirkon oppeja tahtovat vapaaehtoisesti noudattaa.




1 kommentti: