keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Mahoissa myllää

Kotimme on lievässä kaaostilassa. Oksennusripulirumba on päivän sävel. Antaa mennä nyt vaan, vielähän meillä on käytössämme pesukone ja kunnon suihku. Terästetään kunnolla lasten mahoja ennen reissua - ajoitus täysi kymppi! Olen silti itse päättänyt pysyä ihan siivoojan roolissa tässä näytelmässä.

Meiltä on kyselty läksiäisiä, minä järjestäisin mielummin tuliaiset kun palaamme, jos jotain on ylipäätään pakko järjestää. No poikien syntymäpäiväthän ovat Super Marion vanhempainvapaan loppuessa eli samaan aikaan kun me palaamme takaisin Müncheniin. Silloin voisimme vaikka koota kaveriporukan kasaan läheiseen biergarteniin. Biergarteneista puheenollen, nämä "olutpuistot" ovat mielestäni yksi parhaita saksalaisia keksintöjä. Baijerilaisten biergartenien periaatteisiin kuuluu, että asiakkaat saavat tuoda mukanaan omat ruuat, mutta juomat on ehdottomasti ostettava biergartenin anniskelupisteistä. Useimmissa biergarteneissa on kuitenkin myös mahdollista ostaa perussaksalaista ruokaa. Paikallisilla on tapana tuoda viikonloppuisin mukanaan picnic-korillinen herkkuja tällaiseen biergarteniin ja tavata siellä ystäviään ulkoilmassa hyvässä tunnelmassa. Lapset ovat tervetulleita siinä missä aikuisetkin. Heille onkin useimmissa biergarteneissa järjestetty jonkinlainen leikkialue.

Suomessa alkoholia ei tietenkään voi anniskella ihmisten omaan harkintakykyyn luottaen, vaan kaikki juomat joiden pulloissa on prosenttimerkki on juotava vähintäänkin metalliaidan takana. Lapset jääköön kotiin. Samoin ne vastuuntunnottomat kolmikymppiset aikuiset, jotka eivät kuljeta henkilöllisyystodistustaan jatkuvasti matkassaan. Minä olisin enemmän huolissani suomalaisten tavasta roudata kylpyammeellinen olutta mukanaan Tallinnasta kotona kännättäväksi kuin siitä, että alaikäiset näkevät vanhempiensa juovan tuopillisen olutta ystävien seurassa yleisellä paikalla. Suomalainen alkoholipolitiikka on kaikin puolin järjetöntä. Alkoholin hinnalla ei muokata kulutusmäärää vaan kulutuksen laatua. Tämän oppii jo ihan ensimmäisellä kansantalouden luennolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti